Vigsel på Bohus fästning

Vigsel på Bohus fästning

Romantisk vigsel och slottsbröllop i fästningens vackra miljö skapar minnen för livet för både brudparet och bröllopsgäster.

Bara 20 minuter från Göteborg, det kan knappast bli bättre, eller hur?

Vigsel på Bohus fästning

Att gifta sig är ett av livets speciella tillfällen. En vigsel på Bohus fästning gör er stora dag särskilt oförglömlig och vi hjälper er gärna att skräddarsy ert arrangemang.

Ett omtalat bröllop på Bohus fästning var när drottning Blanka gifte sig med kung Magnus Eriksson år 1335. Du kan också bli en del av historien, Bohus fästning är ett mycket romantiskt ställe för både vigsel och slottsbröllop!

En varm sommardag med utsikt över vattenvägarna runt fästningen inger både lugn och en storslagen känsla. Inne på fästningen finns olika miljöer och platser där ni kan sätta upp mottagning för gästerna eller iscensätta roliga aktiviteter.

Tag gärna med er fotografen hit, fästningens vackra miljö som bakgrund till era bröllopsfoton blir absolut något unikt att spara!

Priser och bokningsvillkor för vigsel

  • Upp till 30 personer 3000 SEK
  • 31-50 personer 3500 SEK
  • 51-70 personer 4000 SEK
  • 71-120 personer 6000 SEK

Vi hjälper er med lokal, inramning och praktikaliteter kring vigseln. I priset ingår personlig visning av fästningen för att välja ut er vigselplats, önskad vigselplats, bänkar, levande ljus samt en bordsdekoration med vita blommor. Ni hyr platsen i max en timme.

  • Vigselförrättare. Ni bokar själva er vigselförrättare. Själva vigselceremonin är en offentlig tjänst och betingar en administrationskostnad på 500 SEK. Har ni någon särskild förrättare i åtanke för en religiös eller borgerlig vigsel, så är ni förstås välkomna att själva ta egna kontakter inför ert högtidliga tillfälle, det har vi inga synpunkter på. Tänk på att ansöka om hindersprövning på skatteverkets hemsida.

Platser för vigsel på Bohus fästning

På dessa platser kan ni säga ”ja” till varandra:

Tornet Fars Hatt. Under tak kan vi erbjuda det nyrestaurerade tornet Fars Hatt med 18 meter i takhöjd och plats för ca 60 gäster. Akustiken inne i tornet är fantastisk för sång och levande musik och hela rummet ger en närmast andäktig känsla.

Ryssvalvet har ett rustikt brutet stentak och är lite inomhus och lite utomhus, här får ni plats med upp till 90 gäster.

Aktiviteter för gästerna kan till exempel vara pilbågsskytte eller en guidad tur.

Gör en bokningsförfråga via formuläret, mejl eller telefon.

OBS! Glöm inte att meddela dina kvinnliga gäster att lämna högklackade skor hemma!