Temaguidning

Temaguidning

Temaguidning på Bohus fästning utförs i samarbete med nationellt certifierade guider från intresseföreningen Bohusläns Guider

Under temaguidningar hinner du fundera över tidsbegreppet samt hur värderingar ändrades under olika epoker.

Söker ni en trevlig och kul aktivitet i samband med ett bröllop, föreningsmöte, den stora släktträffen, 50-års kalaset eller något annat jubileum, så ger guidning för grupper en vacker och annorlunda inramning till ert huvudarrangemang.

För närvarande erbjuder vi två tematiska guidningar; den ena handlar om medeltida bröllop och den andra om Nordens mäktigaste kvinna- Drottning Margareta.

Medeltida bröllop

Hur gifte man sig på medeltiden? Följ med på en guidning på Bohus fästning där ni kastas tillbaka i tiden och får ta del av seder och bruk vid ett medeltidsbröllop. Guidningen kan genomföras under perioden april/oktober och för grupper upp till 35 personer

En guide i medeltidskläder tar med er på en vandring på Fästningen där ni bland annat kommer att få svar på följande frågor; vad var typiskt för bröllop på medeltiden? Hur gick brudbadet till? Vad åt man? Hur länge varade festen? Denna guidning är perfekt att boka som aktivitet till sina bröllopsgäster innan eller efter en vigsel på Bohus fästning.

Nordens mäktigaste kvinna: Drottning Margareta

Utan tvekan var hon en av medeltidens mäktigaste regenter och här på Bohus fästning har hon huserat många gånger under sin långa regeringstid. Följ med på en guidning på Bohus fästning där ni stiger tillbaka i tiden och fokuserar vi på vad som utmärkte den mäktiga drottningen.

I sitt uppträdande var Margareta vänlig och intagande, medan däremot hennes handlingssätt ofta var myndigt och strängt. Hennes överlägsna klokhet beundrades till och med av hennes motståndare, men betecknades både i svenska och tyska krönikor som slughet. Wikipedia

Pris

  • vardagar 9-18: 1900 SEK plus ordinarie entréavgift per person
  • vardagskvällar, lördagar, söndagar, helgdagar: 2000 SEK plus ordinarie entréavgift per person.

Bra att veta

  • Guidningen tar ca 60 minuter och kan genomföras året om
  • Guidningarna kan erbjudas på svenska, engelska, norska, tyska och spanska. Språktillägg på 250 SEK tillkommer vid annat språk än svenska och engelska.
  • Det går bra att boka guidning även när Bohus fästning är stängt. Vi öppnar upp enbart för ert sällskap för 300 SEK extra
  • Tänk på att fästningen är en ruin som mestadels är under bar himmel och att underlaget är både stenig och ojämnt (se Tillgänglighet)
  • Mer om bokningsvillkor

Gör en bokningsförfråga via formuläret. Vi svarar på mejl  inom 24 timmar (gäller helgfria vardagar) så det kan ta någon timme innan vi hunnit ikapp efter en helg.