Öppettider & priser 2020

Med anledning av coronaviruset

Vi hoppas kunna ha öppet ungefär som vanligt på Bohus fästning i sommar. Området är stort och det är få inomhusytor vilket gör att vi hoppas kunna bedriva en någorlunda normal verksamhet. Observera dock att det kan komma plötsliga ändringar, det som står på hemsidan nu för de olika delarna av säsongen kommer inte nödvändigtvis gälla när vi väl kommer till den delen av säsongen. Undrar ni över något får ni gärna ringa eller maila oss inför ert besök.

Alla öppna guidningar är inställda tills vidare. I stället rekommenderar vi vår digitala guidning som finns tillgänglig i appen ”Bohus fästning”. Denna guidning ingår i entrébiljetten och finns på svenska, engelska och tyska. Guidade turer för slutna grupper (t.ex. skolklasser) är fortfarande möjliga att boka.

11 april – 15 maj

Lördagar och söndagar klockan 11:00 – 16:00. Gäller även annandag påsk och 1 maj.

16 maj – 19 juni

Alla dagar klockan 10.00 – 17.00

20 juni – 23 augusti

Alla dagar klockan 10:00 – 18:00

24 augusti – 11 september

Alla dagar klockan 10:00-17:00

12 september – 25 oktober

Lördagar och söndagar klockan 11:00-16:00

Klockan 12 på både lördagar och söndagar finns det möjlighet att se när Bohus Elfsborghs Caroliner skjuter ”svensk lösen” med kanon! Vid vackert väder är grillen på borggården öppen runt lunchtid med försäljning av korv och hamburgare från Mariebergs gård. Där finns även glass och kaffe att köpa.

26 oktober – 1 november (höstlovet)

Öppettider kommer snart.

Gruppguidningar bohus fastning c

Tänk på att fästningen är en ruin som mestadels är under bar himmel och att underlaget är både stenigt och ojämnt. Bär därför kläder och skor som passar i denna miljö.

Av säkerhetsskäl är vissa ytor på fästningen avstängda. För dig med barnvagn eller som är rullstolsburen så innebär detta tyvärr mycket begränsad framkomlighet.

Observera även att barn alltid måste ha en medföljande vuxen på grund av säkerhetsskäl.

Entréavgifter

I priset ingår en digital guidning via vår app samt möjlighet att prova på bågskytte och andra aktiviteter. Betalning sker i entrébutiken.

Vi reserverar oss för prisändringar i samband med publika arrangemang. Vill du besöka våra speciella och unika arrangemang så håll utkik efter information om det på vår startsida, i kalendariet eller på Facebook.

  • Vuxna från 18 år: 100 kr
  • Barn 5-17 år: 50 kr
  • Barn 0-4 år: fritt inträde
  • Ledsagare/Assistenter: fritt inträde

Gothenburg Pass

Vid uppvisande av kortet Gothenburg Pass gäller fri entré till Bohus fästning. Detta kort skaffar du på http://www.gothenburgpass.com

Boende

För gäster som önskar övernattning rekommenderar vi Hotell Fars Hatt,
ett stenkast från Bohus fästning.

Kontakt