Öppettider & priser 2020

Med anledning av coronaviruset

Vi hoppas kunna ha öppet ungefär som vanligt på Bohus fästning i sommar. Området är stort och det är få inomhusytor vilket gör att vi hoppas kunna bedriva en någorlunda normal verksamhet. Observera dock att det kan komma plötsliga ändringar, det som står på hemsidan nu för de olika delarna av säsongen kommer inte nödvändigtvis gälla när vi väl kommer till den delen av säsongen. Undrar ni över något får ni gärna ringa eller maila oss inför ert besök.

Alla öppna guidningar är inställda tills vidare. I stället rekommenderar vi vår digitala guidning som finns tillgänglig i appen ”Bohus fästning”. Denna guidning ingår i entrébiljetten och finns på svenska, engelska och tyska. Guidade turer för slutna grupper (t.ex. skolklasser) är fortfarande möjliga att boka.

11 april – 15 maj

Lördagar och söndagar klockan 11:00 – 16:00. Gäller även annandag påsk och 1 maj.

16 maj – 19 juni

Alla dagar klockan 10.00 – 17.00

På lördagar, söndagar och helgdagar skjuter Bohus Elfsborghs Caroliner ”svensk lösen” med kanon klockan 12. Varje fredag – söndag med vackert väder är grillen på borggården öppen med försäljning av korv och hamburgare från Mariebergs gård.

20 juni – 23 augusti

Alla dagar klockan 10:00 – 18:00

24 augusti – 11 september

Alla dagar klockan 10:00-17:00

12 september – 25 oktober

Lördagar och söndagar klockan 11:00-16:00

 

Tänk på att fästningen är en ruin som mestadels är under bar himmel och att underlaget är både stenigt och ojämnt. Bär därför kläder och skor som passar i denna miljö.

Av säkerhetsskäl är vissa ytor på fästningen avstängda. För dig med barnvagn eller som är rullstolsburen så innebär detta tyvärr mycket begränsad framkomlighet.

Observera även att barn alltid måste ha en medföljande vuxen på grund av säkerhetsskäl.

Gruppguidningar bohus fastning c

Entréavgifter

I priset ingår en digital guidning via vår app samt möjlighet att prova på bågskytte och andra aktiviteter. Betalning sker i entrébutiken.

Vi reserverar oss för prisändringar i samband med publika arrangemang. Vill du besöka våra speciella och unika arrangemang så håll utkik efter information om det på vår startsida, i kalendariet eller på Facebook.

  • Vuxna från 18 år: 100 kr
  • Barn 5-17 år: 50 kr
  • Barn 0-4 år: fritt inträde
  • Ledsagare/Assistenter: fritt inträde

Kort

  • Gothenburg Pass. Vid uppvisande av kortet Gothenburg Pass gäller fri entré till Bohus fästning. Detta kort skaffar du på http://www.gothenburgpass.com

Kontakt