Halloween på Bohus fästning

Nu får ni hålla i era hattar och klä ut er till det läskigaste vi sett, för HÖR OCH HÄPNA: Nu kommer halloween till Bohus fästning!

I fyra dagar kommer vi erbjuda riktiga rysardagar här på fästningen. Halloweenevenemanget kommer pågå 29-31 oktober samt 1 november. 

Under kvällarna kommer det bli allt läskigare då lik börjar klättra ur sina gravar och ta sig till Bohus fästnings borggård. Kanske möter du på ett av dem i våra fängelsehålor? Vad vi har hört är det även lite kusligt inne i tornet Fars hatt, liksom i våra 700 år gamla gångar.  

Inne i Ryssvalvet kommer det visas skräckfilmer både för barn och vuxna. Vilka det är håller vi för oss själva tills dagarna är komna.

De som inte vill skrämmas ihjäl av den senare filmen kan i stället lyssna på ett liveband som har konsert på scenen på borggården tills alla gått tillbaka ner i sina gravar igen.

För ungdomar och vuxna kommer det finnas TVÅ entréer. En för de som är lite extra våghalsiga och en för de som hellre vill hålla sig i skinnet och ha nerverna i behåll under färden in.

Vi i personalen har tagit ledigt dessa dagar på grund av vår egen säkerhet. Ingen borde vara här dessa dagar, man kan bli ihjälskrämd! Ingen vet vem som befinner sig i biljettkiosken när ni kommer..

Vågar ni er hit?

Fasta programpunkter dessa dagar:

Barnöppet tisdag – fredag

13:00 Portarna öppnas

14:00 Godisregn

14:15 Spökhistorier

15:00 – 16:35 Utomhusbio under tak i ryssvalvet
(Lagom läskig film rekommenderad från 7 år)

17:00 Stängning

Under barnöppettiderna kommer det finnas några hemliga paket utplacerade som barnen får leta efter, och även möjlighet att prova bågskytte, testa tornerspel på vår rälshäst, bli ansiktsmålad m.m.

Ungdoms-/vuxenöppet torsdag – fredag

18:30 Portarna öppnas

21:00 – 22:00 Konsert på scenen

21:00 – 22:45 Utomhusbio under tak i ryssvalvet
(Rekommenderad åldersgräns 15 år)

Dessutom kommer en rättegång med efterföljande avrättning spelas upp! Det kommer även finnas möjlighet att bli läskigt ansiktsmålad och att träffa medium och häxor m.m.

Mat från Mariebergs Gård kommer finnas till försäljning under både barn- och ungdoms-/vuxentiderna.

Delar av borgen kommer att vara avspärrade då vissa områden är för farliga att tillträda under mörker.

Entrépriser:

* Vuxna: 150 kr (förköp 100 kr)

* Barn (7-17 år): 75 kr (förköp 50 kr)

* Barn under 7 år: Fritt inträde