Barnkalas

Barnkalas

Under ett barnkalas på Bohus fästning kombineras lärande och lek. Gå i riddarskola och lär dig fäktas som en riktig riddare tillsammans med en av våra värdar. Anordna ditt alldeles egna gästabud tillsammans med kompisarna!

Vid en bokning av barnkalas utförs aktiviteter med en värd under en timme. I riddarskolan lär sig barnen hur man blir riddare, och de får även prova rustningsdelar och hålla i riktiga svärd. Efter avslutad riddarskola får barnen lära sig att fäktas som riddare; en kul och fartfylld aktivitet! Kalaset avslutas sedan med fika eller mat som ni vuxna tar med er. Ni får tillgång till en trevlig plats i Nya magasinet, ett gammalt matförråd från medeltiden, där ni kan äta tillsammans.  En grill finns på plats att använda för de som önskar. För er som meddelar att ni vill använda grillen ingår grilltillbehör i form av grillkol och tändvätska.

Maxantal för bokning av barnkalas är 20 barn (minst åtta barn). Fast pris ligger på 1300 + 50 SEK i inträde per barn. Betalning sker på plats i fästningens  entréstuga.  Inträde gäller även för medföljande syskon över 6 år. Två vuxna ska vara med under hela kalaset och deras entré ingår i priset. De vuxna är alltid ansvariga för barnen på fästningen.

Bokningsbara datum för barnkalas är söndagar från och med den 29 april. Valbara tider under dagen är kl. 10-11, 12-13 och 14-15.